Blogartikel 2

05-01-2024

Pianisten en fair pay


Pianisten moeten krachtig optreden en streven naar eerlijke vergoeding, gezien de aanzienlijke inspanningen die gepaard gaan met hun kunst. Met een uitgebreid en complex repertoire vergt een pianoconcert aanzienlijke voorbereiding, waarbij elke noot en nuance met precisie wordt geperfectioneerd. Stoppen halverwege of verkeerde toetsen aanslaan is geen optie; de luisteraar in de zaal verwacht niets minder dan het allerbeste.


Naast artistieke toewijding vereist een optreden vaak aanzienlijke reistijd en kosten. Van repetities tot daadwerkelijke uitvoeringen, de investering van een pianist gaat verder dan alleen het moment op het podium. Daarom is fair pay niet alleen redelijk, maar ook noodzakelijk om de voortdurende toewijding aan muzikale excellentie te ondersteunen.


Het afdwingen van eerlijke compensatie in de muziekwereld draagt bij aan de erkenning van de waarde van artistieke arbeid. Pianisten moeten niet alleen worden beloond voor hun prestaties op het podium, maar ook voor de uren van toewijding, training en reizen die aan elk optreden voorafgaan.


Een eerlijke vergoeding is niet alleen gerechtvaardigd op basis van de artistieke kwaliteit, maar ook vanwege het respect voor het vakmanschap en de opofferingen die inherent zijn aan het leven van een pianist. Het verdedigen van fair pay versterkt niet alleen de positie van individuele pianisten, maar draagt ook bij aan het behoud van de integriteit en duurzaamheid van de muziekindustrie als geheel.

Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024