Aanmelden als Pianodocent en/of stemmer

Docenten

1, 2

Bart van Sambeek Amsterdam

Ik studeerde in 1989 in Amsterdam af als pianodocent. Vervolgens zette ik mijn studies nog twee jaar voort in Den Haag en behaalde in 1991 het diploma ‘Aantekening Kamermuziek Fortepiano’. Van docent Stanley Hoogland leerde ik veel over het bespelen van oude vleugels en hoe men de bijbehorende muziek daarop het best uit de verf laat komen. Het heeft mijn kijk op en liefde voor de moderne piano enorm verrijkt en verdiept. Oude en nieuwe instrumenten hebben ieder hun eigen mogelijkheden en beperkingen. In 1995 won ik de derde prijs van het vijfde Concours Pianoforte te Brugge.

Arjan Samson Rotterdam

Binnen Pianolessen.eu treft u als beginnend pianist-cursist, maar ook als gevorderd pianospeler, van alles over pianoles, oefeningen en eenvoudige bladmuziek voor piano , inclusief duidelijke instructies voor vingerzetting en aanslag, om uw (technische) vaardigheden te ontwikkelen. Tevens privé pianoles in Rotterdam. Behalve pianolessen biedt pianolessen.eu ook oefeningen online en eenvoudige bladmuziek voor piano.


Michel Erens Heerlen

Telefoonnummer mobiel: 06-44766910

Email: michelerens@kpnplanet.nl

EPTA: Ja

Docent: Ja

Pianist: Ja

Martine des Tombe Diever

Twee en een half jaar later werd ik aangenomen aan het conservatorium van Maastricht. Een wat late roeping dus, of meer een toevalstreffer… Daarna volgde, weer toevalligerwijs, het dirigeren en een tweede conservatoriumtijd in Amsterdam. Vanuit deze achtergrond werk ik als koordirigent en koorzanger. Privé geef ik pianoles, stemvorming, solfège en theorie en dirigeerles. Voor het professionele kamerkoor PA’dam werk ik als productieleider.

Neem contact op voor een gratis proefles 06-51951722. info@martinedestombe.nl

Esther Lindeboom Breda

Mijn opleiding tot piano-docerend musicus heb ik gevolgd aan het Alkmaars Conservatorium.

Sinds 1982 geef ik piano- en keyboardles. De lessen zijn bedoeld voor kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden. Leerlingen kunnen kiezen voor lichte muziek, klassieke muziek of een combinatie van deze stijlen. Om te zorgen dat een leerling met plezier kan spelen, neemt ‘leren studeren’ een belangrijke plaats in tijdens de les. Spelen op een piano of keyboard is meer dan een stuk van blad spelen. In de lichte muziek wordt vaak gebruik gemaakt van akkoordenschema’s. Tijdens de les is het mogelijk om te leren wat je met zo’n schema kunt doen.

José Stallenberg pianoles Enschede

Ik heb mijn opleiding aan het conservatorium in Maastricht gedaan, waar ik een eerstegraads docent diploma heb behaald. Door de jaren heen heb ik veel ervaring op gedaan met het begeleiden van koren, zangers en andere instrumenten. Daarnaast begeleid ik ook leerlingen die eindexamen muziek doen op de middelbare school.


Marie-Astrid Vermaas Den Bosch, Eindhoven en omgeving

Op zoek naar pianoles Den Bosch, Eindhoven of omgeving? Mijn naam is Marie-Astrid Vermaas en ik help jou graag verder met piano leren spelen. Van jong tot oud. Van technisch pianospelen tot Chopin of Lady Gaga.

Cécile Ickenroth Vleuten Vivace Pianolessen

Mijn lespraktijk heb ik de naam “Vivace” gegeven (vivace=levendig) omdat de lessen die ik geef dynamisch en levendig zijn, dus nooit saai! Hoe ga ik te werk?


Mijn piano-onderwijs is zeer individueel en ik maak voor elke leerling een plan op maat. Na een oriënterende beginperiode – waarin voor de beginnende leerling een basis wordt gelegd – heb ik een beeld van iemands persoonlijkheid en wensen en zoek ik muziek die de leerling aanspreekt. Ik kan daarbij putten uit vele methodes en losse bundels uit mijn bibliotheek. Ik bied muziek aan uit allerlei stijlen: klassiek, pop, jazz, filmmuziek, wereldmuziek en meer. De leerling wordt uitgenodigd daarin mee te denken, er is veel muziek via internet te vinden. Ik maak de lessen zo leuk mogelijk zodat de leerlingen regelmatig zingend naar huis gaan. Zie website

Chloë Zevenbergen Eindhoven

Pianoles aan kinderen en volwassenen. Ik geef al ruim 25 jaar pianoles in Eindhoven. Je kunt bij mij terecht voor klassiek of pop en ik werk met het notenschrift, youtube of spelen op het gehoor.

Ik ben meer coach dan juf, we stemmen af wat je gaat spelen. Fouten maken mag, is onderdeel van het leren en bijna noodzakelijk om je te ontwikkelen. Natuurlijk let ik er ook op of je technisch op de beste manier speelt. Mijn ervaring als muziekdocent in het voortgezet onderwijs, combineer ik met de didactiek van de pianoles. Veel leerlingen blijven lang op les en ik geniet ervan dat ik een stukje met hen mee mag groeien. Telefoonnummer 040 - 2520430 E-mailadres czevenbergen@hotmail.com

Marcel Kuepers te Obbicht

Welkom op mijn website. Zoals mijn internetadres al aangeeft geef ik piano- en keyboardles aan huis. Zo kan elke leerling op zijn eigen instrument en in vertrouwde omgeving les krijgen. Tijdens mijn studie in Maastricht ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen lespraktijk. Op dit moment geef ik les in een gebied tussen Roermond, Venray, Venlo en omgeving van Sittard. Mijn leerlingen zijn in de leeftijd van 6 tot 75 jaar met zowel beginnend als gevorderd niveau. Het is elke keer weer een uitdaging om samen met de leerling muziek te vinden die technisch haalbaar is en ook nog leuk is om te spelen. Omdat de pianoliteratuur zo uitgebreid is, is er voor ieder wat wils. Zie website

Anastasia Safonova te Eindhoven

Al jaren geef ik, naast mijn concertpraktijk en doceer baan aan het Conservatorium Maastricht, pianolessen aan pianisten van alle niveaus. Mijn klas bestaat uit kinderen, jong volwassenen en volwassenen die zich vol enthousiasme verder willen ontwikkelen als amateur- of professioneel musicus. Begaafde leerlingen worden begeleid om zich voor te bereiden op een conservatorium opleiding. Lessen worden gegeven in het Nederlands, Engels, Frans of Russisch. Mijn achtergrond aan de Gnessin Music Academy in Moskou, pas ik een pianomethode toe voor amateurs als professionals. Ik integreer technische vaardigheden en muzikaliteit zodat studenten niet alleen noten leren spelen, maar ook de betekenis erachter begrijpen en voelen. Creativiteit en eigenheid worden aangemoedigd om de muzikale expressie te vergroten. Met aandacht voor individuele behoeften en doelen, creëer ik een ondersteunende en inspirerende leeromgeving waarin studenten kunnen groeien en genieten van hun pianospel. Tevens ben ik lid van EPTA Nederland.
Zie website

Nico van Zadel te Purmerend

Nico van Zadel is geschoold als klassiek pianist, maar hij is ook altijd actief geweest in de pop- en jazzmuziek. Na zijn eindexamen aan de Muziek pedagogische Academie (hoofdvak piano) in Alkmaar werd hij op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam aangenomen voor het hoofdvak Compositie. Als pianist heeft hij opgetreden onder andere in Moskou, Boedapest, Praag, Jihlava, Barcelona en Mannheim. Kinderen, scholieren, volwassenen, beginners en gevorderden zijn allemaal welkom. De voorkeur, wensen en mogelijkheden van iedere leerling zijn het uitgangspunten voor de lessen. Daarnaast vindt Nico (met zijn brede kennis van muziek) het ook altijd leuk om leerlingen kennis te laten maken met muziekstijlen die leerlingen nog niet kent. Alle stijlen kunnen aan bod komen: pop, klassiek, jazz, musical, etc Zie website

Dalarna van der Kemp te Almere

De lesstudio van PianolesAlmere bevindt zich in Almere Muziekwijk. Dalarna is afgestudeerd voor hoofdvak piano aan het conservatorium van Amsterdam én daarnaast pabo gediplomeerd. Iedereen die zijn of haar muzikale talenten wil stimuleren en ontwikkelen kan bij deze docente terecht voor individueel piano onderwijs vanaf de leeftijd van vijf jaar. Zij heeft een unieke én effectieve methode ontwikkeld om de muzikaliteit en de pianotechniek te onderwijzen. Voor meer informatie kunt u terecht op haar website:
Zie website

Sandra Mol te Culemborg

In 1992 studeerde Sandra (1968) af op hoofdvak piano aan het Utrechts Conservatorium. Sindsdien geeft zij vele concerten in binnen- en buitenland en heeft zij een groot aantal CD’ s op haar naam staan. Zij maakt deel uit van “Het Piano-ensemble” en pianoduo “Sandra & Jeroen” zie www.pianoduo.org.

Toch ligt haar grootste passie bij het lesgeven en grote inzet een fulltime lespraktijk in Culemborg onder de naam “ De Walnoot”. Voor nadere informatie zie “ pianoles”  op de website Zie website

Wolfgang Nijholt te Vlissingen

Mob: 0619406218

E-mail: awnijholt@gmail.com

Docent: Ja

Pianist: Ja

Henk Kramer te Purmerend

Ik geef al meer dan 30 jaar met veel succes en plezier pianoles aan leerlingen van alle leeftijden uit Purmerend, Ilpendam, Den Ilp, Edam, Monnickendam en Amstelveen. Het fascineert mij elke keer weer als een nieuwe leerling al na een paar lessen de eerste pianostukjes speelt. De reeds gevorderde leerling begeleid ik vol enthousiasme om tot een zo goed mogelijk muzikaal resultaat te komen. Dat hiervoor oefeningen in het verbeteren van de techniek nodig zijn, spreekt voor zich, maar techniek staat altijd in dienst van de muziek. Muzikaal plezier staat voorop! Thuis kun je alle stukjes die je moet studeren online nog eens rustig bekijken en beluisteren. De les gaat thuis gewoon (gratis) door! Zie website

Frank Wiebenga te Amsterdam

ls pianoleraar ben ik gericht op wat de leerling wil leren. Ik kan haar/hem aanbieden wat ze daar voor nodig heeft op het gebied van pianotechniek, repertoire, muzikaal gehoor en inzicht, studievaardigheden.

Ben in het bijzonder sterk in ritmische en harmonische ontwikkeling van de leerling.

Bij mijn pianolessen streef ik naar evenwicht tussen verstand, gehoor en gevoel: Leerlingen leren zowel op hun gehoor te spelen en improviseren als analyseren en noten lezen.

Ik werk ook als zangbegeleider, klavecinist, jazz- en latin-pianist. Zie website

Jabiz Hafizi te Utrecht

I am a pianist and a piano teacher based in the Utrecht. I hold a Bachelor`s degree in Classic Piano Performance from Utrecht Conservatory under the guidance of Prof. Martyn Van den Hoek. and received my Master’s degree at the Maastricht Conservatory under the supervision of Prof. Joop Celis. Furthermore I have expanded my study and obtained a Music Education (M4MA) diploma from Amsterdam Conservatory. As a piano teacher, I am passionate for empowering my students by giving them the tool and the confidence which encourages self-discovery and independent learning. My teaching is instinctive and my classes are tailored to each student’s needs and musical wishes and adopted to the level and individual learning style of each student. As a pianist, my passion is to develop intercultural projects where One of the projects called ‘Rumi Cycle’  has been commissioned by Gaudeamus Music festival in Utrecht and has been premiered on 11 September 2020 at Tivoli Vredenburg in Utrecht. Zie website

Ivan Pool te Amsterdam

Mob: 0653619067

E-mail: ivan.pool.1959@gmail.com


Ik geef klassiek pianoles aan beginnende en gevorderde amateurs. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom. Ik geef thuis bij mij les op een Bechstein vleugel.

Zelf ben ik op achtjarige leeftijd begonnen met pianospelen en ben aan het conservatorium van Amsterdam bij Hans Dercksen afgestudeerd.

Yamilé van der Mee te Dordrecht

Ik ben afgestudeerd bij Elly Salomé, oud-docent van het conservatorium te Rotterdam. Ik heb mij speciaal toegelegd op het lesgeven. Dat wil zeggen dat dat ik gedetailleerd de grondbeginselen van het pianospel heb bestudeerd om bij beginners een goede basis te leggen op muzikaal, theoretisch en technisch gebied zodat ze in staat zijn na een aantal jaren zelfstandig te kunnen studeren, maar ook om gevorderden die essentiële technische vaardigheden aan te leren die hun interpretatie van de muziek ten goede komen. Bij dit alles is mijn uitgangspunt en voornaamste doel: met veel plezier muziek maken!

Ik speel sinds mijn vijfde jaar piano en ben inmiddels al 25 jaar pianodocent en met veel plezier! De leeftijd van mijn leerlingen varieert van 4 tot 86 jaar. Zie website


Jia Qu te Zwijndrecht

Jia Qu is een Chinese pianist. Ze heeft een Master Diploma Piano Performing aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), daarbij is zij cum laude afgestudeerd. Als kind heeft zij de piano benaderd op een heel spontane manier. Al op jonge leeftijd heeft zij vele competities in China gewonnen.Na haar afstuderen bij de Sichuan Conservatorium, heeft zij gewerkt als pianodocent op de muziek faculteit van de Sichuan Universiteit. Door het leven en studeren in Europa, heeft ze haar horizon enorm verbreed en heeft zij kennis gemaakt met andere stijlen van muziek, van Klassiek tot Tango en van interpretatie tot improvisatie. Ze weet verschillende culturen met elkaar te verbinden en begrijpt de eenheid en verscheidenheid van de diverse muzikale talen. Zie website

Yolande van den Berg te Barendrecht

Yolande van den Berg heeft sinds 2003 een lespraktijk in de wijk Binnenland, Barendrecht. Zij geeft les aan leerlingen vanaf 6 jaar. Ook volwassenen zijn hartelijk welkom! Er is behalve het piano of blokfluit leren spelen ook aandacht voor het aanleren van het notenschrift, akkoordenspel, muziektheorie en muziekgeschiedenis. Het lespakket wordt in overleg vastgesteld om aan te sluiten bij de wensen/behoefte van de leerling. Er wordt niet met een vaste methode gewerkt, maar per leerling wordt bekeken welke methode / methoden het beste aansluit bij de specifieke behoeften van de leerling. Lessen zijn mogelijk in meerdere genres (klassiek, licht, geestelijk). De eerste les is een gratis proefles, ter kennismaking. Zie website

Marijke Oers 3001 Heverlee ( België)

Marijke Oers Pianocoach voor getalenteerde kinderen en jongeren. Als  pianopedagoge  is  Marijke  Oers  in  België  uitgegroeid  tot  een  begrip.  Met  de  regelmaat  van  de klok  winnen  haar  leerlingen  belangrijke  prijzen  op  binnen-  en  buitenlandse  wedstrijden. Marijkes  talentklas  geniet  een  hoge  reputatie.  Maar  ook  wie  niet  droomt  van  een  carrière als  concertpianist,  kan  bij  haar  terecht.  Want  Marijke  heeft  een  groot  hart  voor  muziek,  en  voor  alle  jonge  mensen  die met  hart  en  ziel  van  de  piano  houden.  Maak  kennis  met  een  heel  bijzondere  pedagoge  met  een passie  voor  talent. Zie website

Corine van den Berg-Maaskant te Amersfoort

Muziek maken moet vooral leuk en ontspannend zijn en daarbij richt ik mij vooral op de wensen van de leerling op elk niveau! Les geven is mijn grote passie, het is voor mij een manier om mijn enthousiasme en kennis over te dragen. De ontwikkeling van een leerling mee maken is erg leuk en werkt voor mij inspirerend. Veel leerlingen blijven jaren op les en samen bouw je een band op, het is meer dan alleen maar les geven. Muziek verveelt nooit, het is altijd vernieuwend. Ik lever maatwerk en weet een leerling te motiveren. Mijn studie heb ik gevolgd aan het Hilversums Conservatorium. Daarna heb ik voor ruim 30 jaar les gegeven in Cultura Ede.

Momenteel ben ik werkzaam vanuit mijn woonplaats Amersfoort. Zie website


Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024