De Piano en zijn techniek

Passie voor piano


Elke piano die met liefde wordt bespeeld, dient ook met zorg te worden behandeld. Zo geniet u van rijkere tonen en een langere levensduur. 


Het regelmatig laten stemmen en onderhouden van uw instrument door een vakkundige pianotechnicus is dan ook van essentieel belang. Een specialist die uw piano of vleugel in optimale conditie brengt. Als concertstemmer en Senior Steinway & Sons technicus is Charles Rademaker een meester in het stemmen, onderhouden, repareren en intoneren van piano's. Een professional met passie voor de piano.

Bij piano draait alles om techniek. Een netwerk toetsen, opstoters, bruggen, snaren en stelbouten, die soepel samen spelen. Elk onderdeel is belangrijk voor het beste geluid. Van klaviersteunen tot hamerkoppen.

Deze passie en deze vakkundige kennis wil Charles Rademaker graag delen met andere piano liefhebbers. 


Als ervaren pianotechnicus, concertstemmer en Senior Steinway & Sons technicus is Charles Rademaker een veelgevraagde adviseur op het gebied van pianotechniek. Of het nu om een privé piano gaat of een concertvleugel. Een gedegen opleiding en grote mate van kennis en kunde zorgen voor een optimale performance van uw piano. 


Charles heeft diverse YouTube opnames gemaakt over het afregelen van het mechaniek van de vleugel.


Een piano of vleugel raakt ontstemt door invloeden van binnenuit en buitenaf. Zoals temperatuur, luchtvochtigheid en houtwerking. Hierdoor verandert de spanning per snaar. Door piano of vleugel regelmatig te stemmen worden de snaren weer op elkaar afgestemd en de juiste toonhoogte verkregen. Regulair stemonderhoud 

Een piano of vleugel raakt ontstemt door invloeden van binnenuit en buitenaf. Zoals temperatuur, luchtvochtigheid en houtwerking. Hierdoor verandert de spanning per snaar. Door piano of vleugel regelmatig te stemmen worden de snaren weer op elkaar afgestemd en de juiste toonhoogte verkregen. Regulair stemonderhoud bestaat uit temperatuur maken, afstemmen, controle en bijstemmen. Om piano of vleugel in optimale vorm te houden, is periodiek onderhoud en stemmen van groot belang.

Stijghoogte bepalen

Naar de website van Charles Rademaker

Opstoters afstellen

Hamers gelijkstellen

Afval afstellen

Afknik afstellen

Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024