Redactie e-mailadres: info@pianovrienden.nl
PianoVrienden

 

Aanmelden
Nieuwsbrief augustus 2021
ZomerFestival Klassiek

ZomerFestival Klassiek is een jaarlijks vijfdaags evenement voor jonge talentvolle musici. In de openbare masterclasses gaat Master Geoffrey Madge met hen aan het werk. Open voor publiek! En de zomeravondconcerten zijn steeds weer een luisterrijke ervaring. De musici bij ZomerFestival Klassiek zijn finalisten van concertlocaties van
Podia Klassiek. Hun deelname maakt deel uit van de concours-prijzen.

Guldenberg 12
5268 KR Helvoirt
Deze maand in PianoVrienden
Nicolas van poucke

"Een ware dichtende musicus”, aldus De Volkskrant na een recent optreden van de Nederlandse pianist Nicolas van Poucke. Geboren in een muzikaal gezin begon Nicolas op zesjarige leeftijd met pianolessen, studeerde bij David Kuyken en Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam en werd gecoacht door Martha Argerich, Murray Perahia en Alfred Brendel.
Concerts

Muziekhaven, Zaandam Solo Recital
Works by Beethoven and Schumann

Sunday 22 August 2021, 16:00 — 17:00

Tickets
Dé muziekwinkel van Midden-Nederland
Lucas en Arthur Jussen

‘Je kunt het of je kunt het niet, een zaal veroveren. De Jussens hebben het in zich.’ Onlangs verscheen The Russian Album, met onder meer Rachmaninoffs Tweede suite voor twee piano’s. Die hoort u vandaag naast Schubert en Mozart.

PROGRAMMA
Mozart - Duet in C, KV 521
Schubert - Acht Variationen über ein Thema aus der Oper Marie von Herold, D 908
Rachmaninoff - Suite nr. 2, op. 17

Tickets
Piano Culemborg

Op zondag 12 september vindt de tweede editie van het Piano Buiten Festival plaats in de historische binnenstad van Culemborg. Op zeven prachtige buitenlocaties zijn er tussen 13.00 en 17.00 concerten van 30 min. Een passend alternatief voor de succesvolle Pianowandeling waarvan in 2019 het vijfjarig jubileum nog uitbundig was gevierd. Muziek van Saint-Saens tot The Beatles, en een ‘corona-proof’ programma, waarbij er helemaal op vertrouwd wordt dat het publiek de 1,5 meter zal respecteren.

Zo is er wederom een evenement voor het trouwe publiek van de Pianowandeling, voor de ondernemers in de binnenstad en vooral voor de musici die zo graag willen spelen. De Pianoklanken moeten toch in september weer klinken, zoals elk jaar. Zodra het programma bekend is kan er via de website aangemeld worden welke concertserie men wil bijwonen. Er is een maximum per locatie mogelijk in verband met de 1,5 meter handhaving. Er is geen in- en uitloop maar er zijn vaste concerten van 30 minuten met telkens een ‘loop-‘ pauze van 15 min. en pauzes om op een terrasje wat te nuttigen. De ‘Bespeel mij piano’ zal ook weer op de Markt komen te staan.

Via het menu kunt u meer informatie vinden over o.a. de Pianisten, het Programma en de Locaties.
Taffijn

De speciaalzaak voor onderdelen, materialen en gereedschappen. Voor akoestische piano's, vleugels en digitale instrumenten.
Wil je een PianoVriend uitnodigen

Ben je tevreden over PianoVrienden en wil je een PianoVriend uitnodigen?
Yang Yang Cai

26 aug. 17:00 MuziekHaven, Papenpad 13, Zaandam, Netherlands

Programma:
Karol Szymanowski - Variaties in bes klein, op. 3
Frédéric Chopin -  Ballade nr. 1 in g klein, op. 23; Sonate nr. 3 in b klein, op. 58

Yang Yang Cai (1998) begon op vijfjarige leeftijd pianolessen te volgen bij Noor Relijk. Op tienjarige leeftijd werd zij aangenomen in de klas van de vooraanstaande pianopedagoog Jan Wijn. In mei 2019 behaalde zij haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam met uitmuntende beoordelingen. Yang Yang heeft talloze masterclasses gevolgd bij onder andere Boris Berman, Matti Raekallio, Mikhail Voskresensky, Jacques Rouvier, Klaus Hellwig en Arie Vardi.

In 2012 won zij opnieuw het Steinway Piano Concours. In 2013 behaalde Yang Yang de eerste prijs in de Junior Finale van de internationale Young Pianist Foundation (YPF) Concours. In 2017 verwierf zij de Classic Young Masters Award. Op 10 februari 2019 is Yang Yang uitgeroepen tot de grote winnaar van de prestigieuze Grand Prix Youri Egorov in de internationale YPF Piano Competition.

Tickets
Matthieu Idmtal

“Belgian pianist Matthieu Idmtal creates a wonderfully colorful and profound universe that not only surprised me, but even more completely captivated me. His great technical vocabulary leads to an interpretation that combines a refined sound with penetrating expressiveness in a sublime way.” – Opus Klassiek

It is clear that Matthieu Idmtal has become an established name on national and international stages.

R. Schumann: Arabeske, Op. 18
F. Chopin: Mazurkas Op. 30/4 & Op. 41/1
F. Chopin: Rondo à la Mazur
F. Chopin: Polonaise Op. 40, Nr. 1
R. Schumann: Kinderszenen, Op. 15
J. Strauss/Grünfeld: Soirée de Vienne, Op. 56

PODIUM AZIJNFABRIEK 18 september 12:30
TRINITEITSTRAAT 19 – 5211 KW
‘S HERTOGENBOSCH
NEDERLAND